marți, 5 iunie 2012

Instalator de serviciu: Hidrofoare si pompe de apa recomandate

Instalator bun, fie el instalator sanitare din București, fie din orice alt oras, trebuie sa fie capabil sa instaleze un hidrofor bun, cu garantie mare.

Constructia caminului hidroforului este primul pas. Pentru acesta se poate opta pentru o constructie din beton care sa fie sub nivelul solului circa 1-1,5m, fiind necesar sa fie prevazut cu un capac de vizitare. Un instalator profesionist o sa stie ca hidroforul poate fi dispus chiar langa put,teava putand pleca direct pe sub pamant. Marele avantaj este ca hidroforul nu îngheata, insa se poate forma si condens pe perioada verii, cand este caldura mai mare. O solutie recomandata de instalator este cel mai adesea izolarea capacului cu polistiren extrudat.

Hidrofoarele se pot utiliza si cu rezervoare de stocare,chiar si de 250-300l,sau probabil chiar mai mari, doar ca va trebui sa ca instalatorul sa aleaga unul plutitor,pentru a inchide cind rezervorul se umple. Cele mai slabe hidrofoare ridica, din ce spun instalatorii profesionisti, pina la 45m(inaltimea de refulare),deci nu exista probleme visavi de presiune.

Tipuri de hidrofoare descrise de instalator

1. Hidrofor Electronic  pentru utilizarea automata a apei menajere/nepotabile, pentru irigarea gradinii sau in scopuri domestice (menajere) -alimentarea cu apa a casei. Are incorporate supapa de sens, filtru integrat cu sita fina de mare volum, capac transparent, intrerupator rotativ pentru optimizarea autoamorsarii.

2. Hidrofoare cu pompe periferice

Aceste tipuri de hidrofoare se utilizeaza pentru mici sisteme de alimentare cu apa care absorb apa dintr-un rezervor tampon sau dintr-o retea de alimentare cu apa. Sunt realizate cu pompe periferice de suprafata care asigura debite pana la 2,3 mc/h si presiuni pana la 4,2 bar.

Componentele unui hidrofor

- electropompa
- vas de hidrofor de 24l sau 50l
- presostat 1-5 bar (3-12bar)
- manometru 0-6 bar (0-10bar)
- racord cu cinci cai
- furtun antivibrant
- cablu de alimentare

Conditii de operare

- lichid pompat: curat, fara solide sau fibre, neutru chimic
- temperatura ambianta pana la 40°C

In cazul acestei solutii - a hidroforului clasic, orice  instalator de instalatii sanitare va va spune ca exista dezavantaje multipleȘ veti avea cheltuieli cu căminul hidroforului, plus aspectul inestetic al capacului de cămin), termo È™i hidro-izolarea lui (adâncime minim 1 m), dar È™i dezavantajul unor probabile intervenÈ›ii în condiÈ›ii meteorologice nefavorabile (ploaie, vânt, frig, soare arzător etc.), iar performanÈ›ele sistemului clasic pot fi uneori mai slabe decit cele ale unui sistem cu pompa submersibilă.

Pompa de apa - variante si avantaje

Ca si in cazul hidrofoarelor, pompele de apa se impart in mai multe categoriiȘ

1. Pompe manuale   2.Pompa alimentata solar, fara acumulatori, care merge in timpul in care exista soare si umple un rezervor.   3.Pompe submersibile de înaltă presiune

Pompele submersibile de înaltă presiune sunt pompe de mare randament destinate unor domenii de utilizare speciale, ele fiind capabile să pompeze apa de la mare adâncime - în funcÅ£ie de modelul dat, chiar ÅŸi de la adâncimi cu mult mai mari de 50 de metri.

Datorită presiunii mari, lichidul pompat poate fi transportat ÅŸi mai departe, putând fi utilizat ÅŸi pentru sisteme de irigare cu capete de stropire, sau în alte scopuri casnice. Aceste pompe sunt deosebit de potrivite ÅŸi pentru a utiliza apa din fântâni, cisterne ÅŸi colectoare de apă în vederea irigării directe.   4.Pompa circulatie apa calda   Este o pompa dubla electronica de circulatie dialogue care poate fi utilizata in instalatii de incalzire, ventilatie si aer conditionat pentru cladiri de uz rezidenþial si comercial. Pompa este cu rotor inecat reglata electronic si poate asigura in orice moment, aproape in toate instalatiile dimensionate corect, o cantitate suficientãa de energie si in acelasi timp o mai mare silentiozitate si o scadere evidenta a costurilor de exploatare. Astfel pompa incorporeaza un controller electronic care ofera ajustari la presiune constanta, ajustari la presiune proportionala (debit constant) si o curba constanta si o functionare la o presiune diferentiala in functie de temperatura lichidului pompat.
Tags: instalator sanitare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu